Χιλιάδες εγκληματίες στη Μεγάλη Βρετανία, μεταξύ τους παιδόφιλοι, έμποροι ναρκωτικών και καταδικασμένοι για βίαια εγκλήματα, την περασμένη χρονιά έκαναν αίτηση για να γίνουν… δάσκαλοι!

Οι αιτήσεις, που αριθμούν ούτε λίγο ούτε πολύ τις 4.000 και πλέον, νούμερο που προκαλεί σοκ τόσο στις Αρχές όσο και στη βρετανική κοινή γνώμη, απορρίφθηκαν μετά τον έλεγχο των ποινικών μητρώων των αιτούντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις καταδίκες που είχαν επιβληθεί στα συγκεκριμένα άτομα, εντοπίστηκαν τέσσερις για σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών, μεταξύ τους μία σεξουαλική επίθεση κατά ενός κοριτσιού κάτω των 13 ετών, καθώς και τρεις για ασέλγεια ή παραμέληση ανηλίκου.

Η Υπηρεσία Ποινικών Μητρώων (CRB) ανέφερε ότι ο έλεγχος που διενεργήθηκε εμπόδισε περισσότερα από 130.000 αιτούντες να εργαστούν κοντά σε παιδιά ή σε ευπαθή άτομα, καθώς κρίθηκαν απολύτως ακατάλληλοι για κάτι τέτοιο.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: 4.098 άτομα που ζήτησαν να γίνουν δάσκαλοι το 2011 βαρύνονταν με 9.493 κατηγορίες, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούσαν σε σεξουαλικά εγκλήματα, ενώ 11 αφορούσαν σε εμπρησμούς και δύο σε απειλές κατά ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης