Το γαλλικό σύστημα εκπαίδευσης ανοίγει τον δρόμο για μια νέα εποχή στην Παιδεία και στον Πολιτισμό.

Με απόφαση της κυβέρνησης Μακρόν εντάσσονται υποχρεωτικά στην εκπαίδευση παιδιά από την ηλικία των τριών ετών. Η νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που εισηγείται η κυβέρνηση Μακρόν θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2019/2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό σχολείο που θα εντάσσει τα παιδιά κάθε εθνικότητας από νωρίς στον κόσμο της εκπαίδευσης, ενώ η ανάγνωση και η γραφή θα καθίσταται υποχρεωτική από την ηλικία των τεσσάρων.

Η ένταξη των λιλιπούτιων μαθητών θα γίνεται με τη βοήθεια ειδικών βιβλίων κι άλλου εκπαιδευτικού υλικού.

Το νέο σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ασχολούνται με τους τομείς στους οποίους  έχουν κλίση, ωστόσο θα αναπτύσσονται όλες τους οι δεξιότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απώτερος στόχος είναι να παρέχονται ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, όπως ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν σε ενημέρωση για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα.

Παρακολουθήστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της DW:

Η Γαλλία, η χώρα του Διαφωτισμού και της διανόησης, πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά, χαράσσοντας μια νέα πορεία και δίνοντας το παράδειγμα για ένα πρότυπο σχολείο που παρέχει τη δυνατότητα ίσων ευκαιριών και πρόσβασης στην εκπαίδευση παιδιών κάθε εθνικότητας και φύλου.

Παράλληλα, δίνει μια ηχηρή απάντηση ενάντια στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε όλες εκείνες τις φωνές που θεωρούν τις ταξικές, εθνικές, πολιτισμικές ανισότητες ως κάτι δεδομένο και φυσιολογικό.

Τέλος, διδάσκει ότι η ένταξη ανηλίκων από την πολύ μικρή ηλικία των τριών σε ένα τέτοιο σχολείο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο διαμόρφωσης προσωπικοτήτων απαλλαγμένων από κάθε είδους φανατισμό, με στόχο τη δημιουργία μιας υγιούς και ασφαλούς κοινωνίας ίσων ευκαιριών.

Με πληροφορίες από DW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης