Αποθεώνουν την Μέρκελ για το στιλιστικό λάθος!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 13:26
Αποθεώνουν την Μέρκελ για το στιλιστικό λάθος!
Εγκωμιαστικά σχόλια δημοσιεύουν σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες για το πνεύμα... οικονομίας που διέπει την Άνγκελα Μέρκελ επειδή η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε χθες στο μουσικό φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, με το ίδιο φόρεμα που είχε φορέσει και πριν από τέσσερα χρόνια.

Η Μέρκελ, η οποία δε χάνει ποτέ αυτό το αφιερωμένο στις όπερες του Ρίχαρντ Βάγκνερ ραντεβού, εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της Γιοακίμ Ζάουερ με ένα μπλε φόρεμα, το οποίο είχε ξαναφορέσει στο Μπαϊρόιτ πριν από τέσσερα χρόνια.

Ωστόσο, αυτή τη φορά επέλεξε να το συνδυάσει με μια μικρή ασορτί τσάντα, ενώ το 2008 κρατούσε μαύρο τσαντάκι.

Η εφημερίδα Berliner Zeitung επισημαίνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ επέλεξε να ξαναβάλει το φόρεμα που είχε φορέσει το 2008, «χρονιά της κρίσης», ενώ η Frankfurter Runschau τονίζει: «Είναι καιροί για οικονομία, για όλο τον κόσμο».

Το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοσή του τονίζει ότι η καγκελάριος «με την επίσημη αυτή εμφάνισή της έκανε πράξη όλα αυτά που διακηρύσσει στη διεθνή σκηνή: το πνεύμα της οικονομίας, την ταπεινότητα». Το περιοδικό επισημαίνει ωστόσο την έλλειψη γούστου καθώς μπορούσε κανείς να διακρίνει καθαρά τα μπεζ καλτσάκια που φορούσε η Μέρκελ μέσα από τα παπούτσια της.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 14:27