Ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, που είχε καταδικαστεί το 2001 για τη βομβιστική επίθεση στο αεροσκάφος της PanAm στο Lockerbie της Σκωτίας, δεσμεύτηκε να παρουσιάσει νέα στοιχεία που θα αποδείξουν την αθωότητά του σχετικά με την τρομοκρατική ενέργεια του 1988, η οποία είχε κοστίσει τη ζωή των 259 επιβαινόντων στο Boeing 747 και 11 ανθρώπων στο έδαφος.

Μιλώντας στη Βρετανική εφημερίδα The Times, ο Abdelbaset Ali al-Megrahi αντιμετώπισε δηκτικά τον διεθνή σάλο για την απελευθέρωσή του, σημειώνοντας πως δεν έχει παρά ελάχιστους μήνες ζωής, καθώς πάσχει από καρκίνο του προστάτη στο τελικό στάδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο al-Megrahi, ο οποίος επέστρεψε στη Λιβύη την Πέμπτη, είπε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama και όλοι οι άλλοι που ανησυχούν για τη δραστηριότητά του μπορούν να είναι ήσυχοι, διότι δε θα κάνει τίποτα, εκτός από το να πηγαίνει στο νοσοκομείο για θεραπεία και να περιμένει να πεθάνει.

“Το μήνυμά μου προς τους Βρετανούς και τους Σκωτσέζους είναι ότι θα αποκαλύψω τα αθωωτικά στοιχεία και θα τους ζητήσω να κρίνουν εκείνοι”, δήλωσε ο βομβιστής χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο Megrahi έλαβε η κυβέρνηση της Σκωτίας, η οποία διατηρεί τον έλεγχο τομέων της διακυβέρνησης όπως είναι η δικαιοσύνη, χωρίς το Λονδίνο να έχει δυνατότητα παρέμβασης. ΗΠΑ και Βρετανία καταδίκασαν την “επιστροφή ήρωα” της οποίας έτυχε επιστρέφοντας στη Λιβύη.

Συνάντηση Al Megrahi – Gaddafi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον βομβιστή του Lockerbie,  Abdelbaset Ali al-Megrahi συνάντησε ο Λίβυος ηγέτης Muammar Gaddafi, μια ημέρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές της Σκωτίας. Ο Gaddafi δέχθηκε τον ασθενή 57χρονο και μέλη της οικογένειάς του χθες Παρασκευή. Ο Λίβυος ηγέτης χαιρέτισε την απόφαση των αρχών της Σκωτίας να απελευθερώσουν τον al Megrahi, ο οποίος πάσχει από καρκίνο του προστάτη σε τελικό στάδιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης