«Μαύρη» Παρασκευή πέρασε στη Μινεσότα ο Τζον Μακέιν, ο οποίος έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από τους ίδιους τους οπαδούς του…

Σε προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που έγινε στο Λέικβιλ της Μινεσότα, ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ… πλήρωσε ακριβά την ανεξήγητη σπουδή του να υπερασπιστεί τον αντίπαλό του Μπαράκ Ομπάμα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν οι οπαδοί των Ρεπουμπλικανών που είχαν γεμίσει ασφυκτικά το κλειστό γήπεδο του γυμνασίου, όπου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του υποψηφίου με το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Μακέιν προσπάθησε να τους κατευνάσει, με αποτέλεσμα το πλήθος να ξεσπάσει σε αποδοκιμασίες εναντίον του.

Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή… Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση ενός υποστηρικτή του για την άποψη που έχει για τον Ομπάμα, ο Μακέιν σημείωσε ότι πρόκειται για ένα «αξιοπρεπές πρόσωπο, ένα πρόσωπο που δεν χρειάζεται να φοβάστε ως πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών». Η απάντηση δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς του, που συνέχισαν τις αποδοκιμασίες.

Το «κερασάκι στην τούρτα» όμως ήταν όταν ο υποψήφιων των Ρεπουμπλικανών δεν δίστασε να δηλώσει «θαυμάζω τον γερουσιαστή Ομπάμα και τα επιτεύγματά του», με αποτέλεσμα το συγκεντρωμένο πλήθος να ξεσπάσει σε γιουχαΐσματα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολιτικοί αναλυτές, χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα περίεργη την απόφαση του Μακέιν να κάνει «στροφή 180 μοιρών» στην στρατηγική του απέναντι στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, καθώς τις τελευταίες ημέρες, είχε κλιμακώσει τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Ομπάμα.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν τις οργισμένες αντιδράσεις των οπαδών των Ρεπουμπλικανών  επισημαίνουν ότι έχουν απογοητευτεί από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που φέρνουν τον Μακέιν στη δεύτερη θέση και ζητούν από τον υποψήφιό τους να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στον μαύρο συνυποψήφιό του.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης