Μεγάλη μερίδα του γαλλικού λαού αποδοκιμάζει έντονα τα σχέδια του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, να τιμωρεί τους μετανάστες που διαπράττουν ορισμένα εγκλήματα με αφαίρεση της γαλλικής τους υπηκοότητας, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.

Η μέτρηση, που διενεργήθηκε από την εταιρεία CSA για λογαριασμό του περιοδικού «Marianne», έρχεται σε αντίθεση με άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εφημερίδα «Le Figaro», η οποία έδειχνε ότι η πλειονότητα των Γάλλων υποστήριζε τα σχέδια του Σαρκοζί, που έβαλε στο στόχαστρο Ρομά που σκοτώνουν αστυνομικούς, είναι πολύγαμοι ή υποστηρίζουν την κλειτοριδεκτομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιοδικό «Marianne» έχει επικρίνει έντονα τον Σαρκοζί, τον είχε μάλιστα στο εξώφυλλό του την προηγούμενη εβδομάδα με τίτλο «Ο γκάνγκστερ της δημοκρατίας», ενώ η «Figaro» υποστηρίζει περισσότερο τις συντηρητικές πολιτικές του Γάλλου προέδρου.

Η δημοσκόπηση της CSA έδειξε ότι το 51% των Γάλλων αποδοκιμάζει την απειλή του Σαρκοζί να αφαιρεί τη γαλλική υπηκοότητα ορισμένων εγκληματιών, ενώ το 46% την επιδοκιμάζει.

Επίσης, το 69% των Γάλλων πιστεύει ότι η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας από το 2002 και μετά έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης