Η κουρδική διοίκηση στα βόρεια της Συρίας δήλωσε ότι 785 ξένοι που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος κατάφεραν να δραπετεύσουν από ένα στρατόπεδο στο οποίο και κρατούνταν, μετά τους βομβαρδισμούς που δέχθηκε το στρατόπεδο από τους τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Κάνοντας ουσιαστική αναφορά στους αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από τον τουρκικό στρατό, η κουρδική διοίκηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της, ότι «μισθοφόροι» επιτέθηκαν κατά της φρουράς του στρατοπέδου όπου κρατούνταν «στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους» και άνοιξαν τις πύλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, οι Συριακές Δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) φαίνεται ότι έχουν υπό τον έλεγχο τους την πόλη Ρας Αλ Αΐν (Σέρε Κανίγιε), παρά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι την έχει καταλάβει.

Σύμφωνα με το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι SDF (ο συνασπισμός στον οποίο κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή YPG) κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο των περισσότερων γειτονιών του Ρας Αλ Αΐν στις οποίες είχαν προωθηθεί χτες οι τουρκικές δυνάμεις και οι Άραβες σύμμαχοί τους.

Οι μάχες μαίνονται τώρα στο πέρασμα του Ρας Αλ Αΐν και στην περιοχή του Ταλ Χαλάμπ. Το Παρατηρητήριο έχει πιστοποιήσει τον θάνατο 17 μελών του Εθνικού Συριακού Στρατού (των ανταρτών που μάχονται στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων) και 4 μελών των SDF, κατά τη διάρκεια της ανακατάληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, οι Τούρκοι προωθούνται στην πόλη του Σoυλoύκ, στην ευρύτερη περιοχή της Ράκκα. Φαίνεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις μαζί με τους συμμάχους τους έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της πόλης. Οι μάχες συνεχίζονται, όπως επίσης και στο Ταλ Αμπιάντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης