«Απόφαση για τη Δαμασκό την επόμενη εβδομάδα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 23:10
«Απόφαση για τη Δαμασκό την επόμενη εβδομάδα»
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εγκρίνει μέσα «στην επόμενη εβδομάδα» μια απόφαση για να δεσμεύσει την Δαμασκό να εφαρμόσει την ρωσοαμερικανική συμφωνία που προβλέπει να παραδοθούν τα χημικά όπλα της Συρίας στη διεθνή κοινότητα για να καταστραφούν.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να ετοιμαστεί να αναλάβει δράση την προσεχή εβδομάδα. Είναι ζωτικό για την διεθνή κοινότητα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκφραστεί με τον σθεναρότερο δυνατό τρόπο όσον αφορά τη σημασία που έχει το να αναληφθεί δράση για να απαλλαγεί ο κόσμος από τα χημικά όπλα της Συρίας», δήλωσε ο Κέρι μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πριν αναχωρήσει για να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Κέρι εξάλλου χαρακτήρισε την δήλωση την οποία έκανε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί περί του ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα αναπτύξει ποτέ χημικά όπλα θετική, αλλά προειδοποίησε πως «όλα χρειάζεται να αποδεικνύονται».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013, 00:00