Ο ιδρυτής της Virgin Galactic δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές Αρχές για να εξακριβωθούν οι αιτίες της συντριβής του διαστημόπλοιου.

Ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον έφτασε το Σάββατο στην Καλιφόρνια, για να συναντηθεί με τους εργαζόμενους της εταιρείας, καθώς και αξιωματούχους από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και ανέφερε πως θα χειριστεί προσωπικά όλες τις ενέργειες και τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε επίσης ότι «είναι αποφασισμένος» να μάθει από το δυστύχημα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης στην έρημο Μοχάβε 150 χιλιόμετρα βόρεια του Λος Άντζελες.

Εν τω μεταξύ, χρειάστηκαν περισσότερες από 24 ώρες από το δυστύχημα για να γίνουν γνωστά τα ονόματα των δυο πιλότων που πετούσαν το διαστημόπλοιο.

Πρόκειται για τον 39χρονο κυβερνήτη Μάικλ Άλσμπρι, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή και τον 43χρονο συγκυβερνήτη Πίτερ Σάιμπολντ ο οποίος εκτινάχθηκε από το SpaceShipTwo και έπεσε στο έδαφος με αλεξίπτωτο και εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης