Ένας άνδρας ο οποίος είχε ομολογήσει ότι ενεχόταν στη δολοφονία του Malcolm X αποφυλακίστηκε χθες, μετά την καταδίκη του για τη δολοφονία του συμβόλου του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων στις ΗΠΑ.

Ο Thomas Hagan βγήκε από τη φυλακή Λίνκολν της Νέας Υόρκης, μετά την έκτιση της ποινής των 20 ετών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 69χρονος ζούσε στο πλαίσιο ενός ειδικού προγράμματος εργασίας κρατουμένων, πέντε ημέρες με την οικογένειά του με την προϋπόθεση ότι είχε απασχόληση κι επέστρεφε στη φυλακή τα Σαββατοκύριακα.

Πλάνα από τη δολοφονία του Malcom X

Ο Hagan είχε ομολογήσει ότι ήταν ανάμεσα σε εκείνους που είχαν πάει στην αίθουσα Όντιουμπον στη Νέα Υόρκη την 21η Φεβρουαρίου του 1965 για να εκτελέσουν τον Malcom X.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων πέθανε από έναν καταιγισμό πυροβολισμών στη σκηνή, ενώ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την ομιλία του. Η σύζυγος και οι τέσσερις νεαρές του κόρες βρίσκονταν εκεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία.

Πρόσφατα, ο Hagan δήλωσε ότι έχει μετανιώσει για το ρόλο του στην υπόθεση της δολοφονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης