Ως «απογοητευτική» χαρακτήρισε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών την πολιτική που ακολουθεί η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, η οποία χθες, κατά τη διάρκεια περιοδείας της σε χώρες του Κόλπου, μίλησε για τον κίνδυνο να εξελιχθεί το Ιράν σε «στρατιωτική δικτατορία».

«Η αμερικανική προσέγγιση είναι απογοητευτική», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Μανουσέρ Μοτακί, απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε η Κλίντον από το Κατάρ, και κατηγορώντας την ότι παραπλανεί την κοινή γνώμη της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πιαστεί στην παγίδα μίας μορφής στρατιωτικής δικτατορίας, μίας παρωχημένης στρατιωτικής πολιτικής, η οποία προκαλεί τις εντάσεις και την αστάθεια στην περιοχή», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Η Χίλαρι Κλίντον, η οποία πραγματοποιεί περιοδεία στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερη διεθνή στήριξη για νέες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, διαβεβαίωσε χθες ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να καταφύγουν στη χρήση βίας κατά του Ιράν, αλλά ότι επιδιώκουν να αυξήσουν τις διεθνείς πιέσεις μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης