Ούτε έναν ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά έξι λογαριασμούς με καταθέσεις ύψους 180 εκατ. λιρών (περίπου 216 εκατ. ευρώ) διαθέτει το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας στην Ελβετία. Σύμφωνα με τη διαρροή στοιχείων από το Suisse secret, το διεθνές δημοσιογραφικό δίκτυο για την αποκάλυψη κρυφών λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα Credit Suisse, o Αμπντάλα ο Β’ και η σύζυγός του Ράνια έχουν αναθέσει την προσωπική τους περιουσία σε ανώτερο τραπεζικό στέλεχος, ειδικευόμενο σε μυστικές συναλλαγές. 

Να σημειωθεί ότι τα δεδομένα από την Credit Suisse αφορά σε 18.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, τα στοιχεία των οποίων διέρρευσαν στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung από πηγή που δήλωσε πως η μυστικότητα που περιβάλλει τις ελβετικές τράπεζες είναι «ανήθικη». Τα εν λόγω δεδομένα περιήλθαν και στην κατοχή του βρετανικού Guardian.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O δικηγόρος του Ιορδανού μονάρχη αρνείται κάθε εμπλοκή του πελάτη του σε παράνομες δραστηριότητες και υποστηρίζει πως το περιεχόμενο των έξι λογαριασμών προέρχεται από την κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του και πρώην βασιλιάς της χώρας Χουσεΐν.

Οι αποκαλύψεις του Suisse secret έρχονται σε συνέχεια των διαβόητων Pandora Papers, στα οποία περιλαμβάνεται και το όνομα του βασιλικού ζεύγους της Ιορδανίας, εγείροντας πολλά ερωτήματα για τα οικονομικά και τις πηγές πλουτισμού.

Πηγή: The Guardian

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης