Στη δημόσια παραδοχή ότι οι κληρικοί της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κακοποιούσαν καλόγριες προέβη ο Πάπας Φραγκίσκος ενώ τόνισε ότι σε μια περίπτωση τις κράτησαν και αιχμάλωτες ως σκλάβες του σεξ.

Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, προχώρησε σε αυτές τις σοκαριστικές αποκαλύψεις ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της περιοδείας του στα Αραβικά Εμιράτα. Όπως δήλωσε, ο προκάτοχός του, Πάπας Βενέδικτος, αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο σε ολόκληρο εκκλησίασμα μοναχών που κακοποιούνταν από ιερείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνει το BBC, είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας αναγνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα σεξουαλικής κακοποίησης μοναχών από ιερείς. Ο 82χρονος ποντίφικας, ξεκαθάρισε πως η Εκκλησία καταβάλλει κάθε προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα που «συνεχίζει να υφίσταται».

Τον περασμένο Νοέμβριο, η παγκόσμια οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας για τις μοναχές καταδίκασε την «κουλτούρα της σιωπής και της μυστικότητας» που τους εμπόδιζε να μιλήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πάπας δήλωσε ότι η σεξουαλική κακοποίηση των μοναχών είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει προκύψει κυρίως σε νέες εκκλησίες ενώ αργότερα ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του Βατικανού ανέφερε ότι η εν λόγω εκκλησία είχε έδρα στη Γαλλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης