Η Λιβύη και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσαν την άρση των περιορισμών στη θεώρηση διαβατηρίων που είχαν επιβάλει, τερματίζοντας την κρίση που προκάλεσε η Ελβετία όταν κατάρτισε κατάλογο προσωπικοτήτων της Λιβύης στις οποίες απαγορευόταν η είσοδος στη ζώνη Σένγκεν, στην οποία ανήκουν η Ελβετία και οι περισσότερες χώρες μέλη της ΕΕ.

Η Ισπανία, που ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ, ανακοίνωσε απόψε την άρση των περιορισμών για τη θεώρηση διαβατηρίων στη ζώνη Σένγκεν για τις προσωπικότητες της Λιβύης, μεταξύ τους ο ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι, σε ανακοίνωσή της που διανεμήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών στη Σύρτη της Λιβύης, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Τα ονόματα των προσωπικοτήτων της Λιβύης που είχαν περιληφθεί στη μαύρη λίστα για τη ζώνη Σένγκεν αφαιρέθηκαν οριστικά”, ανακοίνωσε η ΕΕ.

Λίγο αργότερα Λίβυος αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι η χώρα του αίρει την απαγόρευση της θεώρησης διαβατηρίων για τους Ευρωπαίους της ζώνης Σένγκεν, η οποία είχε επιβληθεί από το φθινόπωρο.

“Η Λιβύη χαιρετίζει την ανακοίνωση αυτή και ανακοινώνει από την πλευρά της την άμεση άρση της απαγόρευσης εισόδου στο έδαφός της για τους πολίτες των χωρών μελών της ζώνης Σένγκεν”, τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης