Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις Ολλανδίας - Τουρκίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, 15:13
Αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις Ολλανδίας - Τουρκίας
Η ολλανδική κυβέρνηση απoκατέστησε τις επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία μετά την αποχώρηση του πρεσβευτή της τον Φεβρουάριο, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Οι δύο χώρες σύμμαχοι του ΝΑΤΟ βρίσκονταν σε διπλωματική αντιπαράθεση από τον Μάρτιο του 2017, όταν η Ολλανδία απαγόρευσε σε μέλη της κυβέρνησης του πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διεξαγάγουν προεκλογική εκστρατεία στην τουρκική διασπορά στην Ολλανδία, ενώ την ίδια περίοδο διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία.

Από τον Φεβρουάριο οι διπλωματικές σχέσεις διεξάγονταν μόνο μέσω 

Πριν από λίγο και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Τουρκία και η Ολλανδία συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η απόφαση ελήφθη σε τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ολλανδό ομόλογό του Στεφ Μπλοκ.

«Στη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, οι υπουργοί συμφώνησαν να αποκαταστήσουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Ολλανδία και την Τουρκία. Έτσι οι υπουργοί συμφώνησαν να επανατοποθετήσουν πρεσβευτές στην Άγκυρα και στη Χάγη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018, 15:25