Από τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2019 αποκλείστηκε η κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας.

Η επιτροπή αποβλήθηκε μετά τη αποκάλυψη των ψήφων της στον α’ ημιτελικό, παραβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τους κανόνες της Eurovision, που ορίζουν ότι τα αποτελέσματα δημοσιεύονται μετά τον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας αποκαλύφθηκε σε μια συνέντευξη, κάτι το οποίο παραβιάζει τους κανόνες διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Προκειμένου να είναι όλα σύννομα με τους κανονισμούς ψηφοφορίας της Eurovision, η EBU έχει αναλάβει δράση και απέβαλε την κριτική επιτροπή της Λευκορωσίας από τον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου. Οι ψήφοι της Λευκορωσία θα διανεμηθούν με βάση ένα συνολικό αποτέλεσμα που θα εγκριθεί από τους αρμόδιους ελεγκτές», αναφέρει η EBU.

Ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής της Λευκορωσίας Βάλερι Πρίγκαν, μετά τον α’ ημιτελικό της Eurovision, είπε στο Tut: «Καθορίσαμε τους τρεις νικητές σχεδόν ομόφωνα. Γενικά, στις πρώτες έξι ή επτά θέσεις δεν είχαμε σχεδόν καμία διαφωνία. Αυτές ξεκίνησαν στις θέσεις 8-10. Τότε συναντηθήκαμε για περίπου δέκα λεπτά». Μάλιστα, τα μέλη της επιτροπής αποκάλυψαν τις χώρες που τους άρεσαν κατά τη διάρκεια του ημιτελικού.

Η Λευκορωσία συμμετέχει με τη Zena και το τραγούδι «Like It» στον τελικό της Eurovision απόψε στο Τελ Αβίβ και θα εμφανιστεί στην 19η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης