Ισπανία: Αποκλειστικό βίντεο από τις διαδηλώσεις στην Καστίλη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012, 23:09
Ισπανία: Αποκλειστικό βίντεο από τις διαδηλώσεις στην Καστίλη

Πάρα πολύ μεγάλη υπήρξε απόψε η ανταπόκριση από τους πολίτες, στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών για μαζική κινητοποίηση τόσο στη Μαδρίτη όσο και στην επαρχία, κατά των μέτρων οικονομικής λιτότητας που εξήγγειλε πρόσφατα η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι: ιδίως, αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και μεγάλες μισθολογικές περικοπές σε όλη τη δημόσια διοίκηση, ώστε να εξοικονομηθούν σταδιακά στον νέο κρατικό προϋπολογισμό περίπου 65 δισ.ευρώ.

Η διαδήλωση στη Μαδρίτη, που όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού πρακτορείου «είχε πάρα πολύ μεγάλη λαϊκή συμμετοχή-επρόκειτο για 'ανθρωποθάλασσα"-», έγινε με το σύνθημα : «Η κυβέρνηση επιθυμεί στη χώρα να υπάρξουν ερείπια πρέπει, λοιπόν, να την εμποδίσουμε».

Υπενθυμίζεται, ότι το ίδιο συνδικαλιστικό κάλεσμα για λαϊκές κινητοποιήσεις, εναντίον των κυβερνητικών μέτρων οικονομικής λιτότητας, ισχύει σήμερα για ογδόντα (80) πόλεις, σε όλη την Ισπανία.

Παρακολουθήστε το αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε η zougla.gr από τις διαδηλώσεις της Πέμπτης στην πρωτεύουσα της Καστίλης, Μπούργκος:


Διαβάστε επίσης Εγκρίθηκε το πακέτο αυστηρής λιτότητας από το ισπανικό Κοινοβούλιο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012, 18:31

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012, 23:12