Είναι μια απλή, τετράγωνη, λευκή τσάντα που ταξίδεψε στο φεγγάρι το 1969 με την αποστολή Απόλλων 11 και μετέφερε πίσω στην Γη τα πρώτα δείγματα που συλλέχθηκαν ποτέ από την Σελήνη.

Η τιμή αυτής της τσάντας μπορεί να φτάσει έως και τα 4 εκατομμύρια δολάρια όταν δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s τον Ιούλιο στην Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τσάντα -που περιέχει απομεινάρια σκόνης της σεληνιακής επιφάνειας και φέρει την ετικέτα «Επιστροφή Δειγμάτων από την Σελήνη»- είναι μία από τις τσάντες συλλογής που χρησιμοποίησε ο αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, κατά την διάρκεια της διαστημικής αποστολής. Η τσάντα χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει πετρώματα και χώμα από την αμμώδη επιφάνεια της Σελήνης, γνωστή και ως «Θάλασσα της Ηρεμίας» (Sea of Tranquility).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προγραμματισμένη για τις 20 Ιουλίου, στην 48η επέτειο της προσσελήνωσης της αποστολής, η δημοπρασία θα είναι η πρώτη νόμιμη πώληση ενός παρόμοιου τεχνουργήματος του Απόλλων 11, δήλωσε χθες σε τηλεφωνική του συνέντευξη ο Τζιμ Χαλ, επικεφαλής εκθεμάτων και τεχνουργημάτων στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης