Ένας ευέξαπτος Ιταλός βουλευτής απομακρύνθηκε «σηκωτός» εκτός του ιταλικού κοινοβουλίου σήμερα, αφότου άρχισε να εκτοξεύει προσβολές εναντίον συναδέλφων του.

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, που έχει μακρά πολιτική πορεία κυρίως στο κόμμα Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είναι γνωστός για τα δημόσια ξεσπάσματά του, ιδίως κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών talk show.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει καταδικαστεί πολλάκις για συκοφαντία και στη σημερινή συνεδρίαση έστρεψε τα βέλη του εναντίον των δικαστικών, έναν από τους αγαπημένους στόχους του, συγκρίνοντας ορισμένους εισαγγελείς με γκάνγκστερ.

Η πρόεδρος του κοινοβουλίου τον επανέφερε στην τάξη, ωστόσο ο πολιτικός συνέχισε να εκτοξεύει προσβολές εναντίον της και εναντίον μιας άλλης βουλευτίνας, προτού υπάλληλοι του σώματος τον μεταφέρουν «σηκωτό» εκτός της αίθουσας, ενώ συνάδελφοί του φώναζαν «ντροπή».

Το βίντεο με το επεισόδιο αναρτήθηκε στις κεντρικές σελίδες ιστότοπων ιταλικών εφημερίδων και έγινε viral μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ασκούσα χρέη προέδρου της ιταλικής βουλής Μάρα Καρφάνια είπε στο σώμα ότι διέταξε την «αποβολή» του Σγκάρμπι, λόγω της «απαράδεκτης φρασεολογίας» του εναντίον της και εναντίον της συναδέλφου του, μιας πρώην εισαγγελέως που αποδοκίμασε τις δηλώσεις του εναντίον του δικαστικού σώματος, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής του ιταλικού κοινοβουλίου Ρομπέρτο Φίκο δήλωσε μετά το σημερινό περιστατικό, ότι η «σεξιστική συμπεριφορά του Σγκάρμπι ήταν απρεπής».

Δείτε το βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης