Απομάκρυνε και άλλον κυβερνήτη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011, 00:19
Απομάκρυνε και άλλον κυβερνήτη
Ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al-Assad, απομάκρυνε τον κυβερνήτη της πόλης Χαμά, όπου σημειώθηκε η μαζικότερη αντικυβερνητική διαδήλωση την Παρασκευή, ανακοίνωσε χθες η κρατική τηλεόραση της ασιατικής χώρας.

Ο Ahmad Khaled Abdel Aziz ήταν αυτός που τελικά «πλήρωσε» τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων Ασφαλείας και διαδηλωτών.

«Ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση από τις 15 Μαρτίου, όταν και ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις», σημείωσε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία, Rami Abdel Rahman. Ακτιβιστικές οργανώσεις εκτιμούν ότι από τα μέσα Μαρτίου περισσότεροι από 1.350 πολίτες και 350 μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους. Μόνο την Παρασκευή, 24 άτομα σκοτώθηκαν στις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της Συρίας.

Η συγκεκριμένη πόλη αποτέλεσε το προπύργιο για την έναρξη εξέγερσης εναντίον του πατέρα του Assad, Hafez, το 1982 η οποία πνίγηκε στο αίμα με την επέμβαση του στρατού, με τουλάχιστον 10 χιλ. ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Πρόκειται για τη δεύτερη απομάκρυνση κυβερνήτη μετά από αυτή στην πόλη Ντεράα, τον περασμένο Μάρτιο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011, 00:40