Απομάκρυνση του κινδύνου αποχώρησης κάποιας χώρας από την ευρωζώνη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, 18:56
Απομάκρυνση του κινδύνου αποχώρησης κάποιας χώρας από την ευρωζώνη
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του «Bloomberg» από το Νταβός της Ελβετίας, ο κ. Ρουμπινί ανέφερε ότι η βελτίωση της οικονομίας στην ευρωζώνη σημαίνει ότι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος αποχώρησης κάποιας χώρας από αυτήν.

«Τα χειρότερα της κρίσης, όσον αφορά τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους, έχουν παρέλθει», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «ορισμένα από τα tail risks (κίνδυνοι από απρόσμενα γεγονότα), των τελευταίων ετών, όπως η διάλυση της ευρωζώνης έχουν ελαχιστοποιηθεί».

Ο κ. Ρουμπινί είχε μιλήσει τον Οκτώβριο του 2012 για «ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας» από την Eυρωζώνη, καθώς η κρίση κρατικών χρεών τροφοδοτούσε τα σενάρια για διάλυσή της.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild» είχε υποστηρίξει ότι «εάν η Ελλάδα αφεθεί χωρίς στήριξη θα καταρρεύσει η Eυρωζώνη», καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να μη σταματήσει τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Επίσης, είχε πει ότι «το τι θα συμβεί αν η Έλληνες ψηφίσουν εναντίον του ευρώ, εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014, 18:56