Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του σήμερα ο Βρετανός υφυπουργός Δικαιοσύνης Σαλίκ Μαλίκ, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργείται ύστερα από καταγγελίες για είσπραξη υπερβολικά υψηλών ποσών, τα οποία δικαιολόγησε ο πολιτικός ως βουλευτικές δαπάνες.

Είναι η πρώτη φορά που μέλος της κυβέρνησης του Γκόρντον Μπράουν αποπέμπεται στο πλαίσιο του σκανδάλου στο οποίο εμπλέκονται και άλλοι βουλευτές και υπουργοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ζήτησε από ένα σύμβουλό του να διεξαγάγει έρευνα ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph, σύμφωνα με το οποίο ο Μαλίκ εισέπραξε εις βάρος των φορολογουμένων 75.000 ευρώ, σε διάστημα τριών χρόνων για μία δευτερεύουσα κατοικία στο Λονδίνο, ενώ δεν πλήρωνε παρά μόνον 112 ευρώ εβδομαδιαίως για την κύρια κατοικία του στο Γιόρκσαϊρ της βόρειας Αγγλίας.

Το πόρισμα της έρευνας αναμένεται σε λίγες ημέρες. Ο Μαλίκ, από τους ανερχόμενους αστέρες του Εργατικού Κόμματος, είναι πιθανό να επανέλθει στα καθήκοντά του εάν αποδειχθεί ότι είναι “αθώος”.

Ο Μαλίκ πάντως, δήλωσε ότι πρόκειται για “νόμιμα έξοδα”, ότι τήρησε κατά γράμμα τους ισχύοντες κανονισμούς και υποσχέθηκε να προσφέρει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα τις χίλιες στερλίνες που εισέπραξε από το κοινοβούλιο για να αγοράσει ένα home cinema.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκάνδαλο γύρω από τα έξοδα των πολιτικών έχει ήδη στοιχίσει δύο “αποκεφαλισμούς”: Του βουλευτή του Εργατικού Κόμματος και πρώην υπουργού Γεωργίας Ελιοτ Μόρλεϊ, ο οποίος αποβλήθηκε από το κόμμα και του Αντριου Μακέι, ενός σημαντικού στελέχους της συντηρητικής αντιπολίτευσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης