Μήνυμα σε ιστοσελίδα με το οποίο εξηγεί τις αιτίες της πράξης του φέρεται ότι άφησε ο Joseph Andrew Stack, ο πιλότος του μικρού αεροσκάφους που έπεσε λίγο μετά τις 11:36 τοπική ώρα, σε επταώροφο κτίριο στην πρωτεύουσα του Τέξας, Όστιν.

Στο μήνυμά του ο Stack, μεταξύ άλλων, γράφει: «Αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές, τότε θα αναρωτιέστε, “γιατί έπρεπε να συμβεί αυτό;”. Η απλή αλήθεια είναι ότι είναι περίπλοκο και ερχόταν εδώ και καιρό. Στη μακροσκελή επιστολή ο Stack καταφέρεται εναντίον της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά της εφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροσκάφος που χρησιμοποίησε ο αυτόχειρας είναι ένα Piper Cherokee PA-28.

Δείτε το video με το ρεπορτάζ του MSNBC

To ιστορικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επταώροφο κτίριο Echelon, που στεγάζει γραφεία στην πρωτεύουσα της πολιτείας του Τέξας, Όστιν, έπεσε ένα μικρό αεροπλάνο το απόγευμα της Παρασκευής.

Πληροφορίες από τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δυο άτομα που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Ο καπνός από την έκρηξη που ακολούθησε ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση.

Στο οικοδομικό τετράγωνο, στο οποίο βρίσκεται το επταώροφο κτίριο, στεγάζονται γραφεία της CIA και του FBI, αν και το δεύτερο ανακοίνωσε ότι τα γραφεία του δεν βρίσκονται στο κτίριο, στο οποίο έπεσε το αεροπλάνο.

Ανώνυμη πηγή, την οποία επικαλείται το Associated Press, ανέφερε ότι πιθανότατα δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Παρόλα αυτά οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο πιλότος να είχε σχεδιάσει να ρίξει το αεροσκάφος στο κτίριο.

Πηγές από το FBI, επικαλούμενες αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν ότι το αεροπλάνο δεν μείωσε την ταχύτητα του, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα για το αν επρόκειτο για ηθελημένη ενέργεια.

Δείτε το ρεπορτάζ του FOX News

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης