Ανύποπτους κινδύνους μπορεί να κρύβουν για τα παιδιά τα βιντεοπαιχνίδια νέας τεχνολογίας. Στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, 21χρονος αποπλάνησε μέσω παιχνιδιού στο Xbox ένα 13χρονο κορίτσι.

Ο Άντριου Χόλογουεϊ από το Ρόουντ Άιλαντ πλησίασε το κορίτσι, μέσω ενός βιντεοπαιχνιδιού που παρείχε τη δυνατότητα online συνομιλίας με άλλα άτομα που έπαιζαν την ίδια στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Ρίκι Γκάρντνερ, εκπρόσωπο του σερίφη του Μπέντφορντ, η 13χρονη αγνοούνταν από το απόγευμα της Τρίτης, ενώ μία ώρα προτού ο πατέρας της δηλώσει την εξαφάνισή της, ένας γείτονας κάλεσε στο γραφείο του σερίφη, για να καταγγείλει ότι δύο ύποπτα άτομα βρίσκονταν έξω από το σπίτι.

Αργότερα, επιβεβαιώθηκε πως επρόκειτο για τη 13χρονη και το Χόλογουεϊ. Τελικά, ο δράστης συνελήφθη και αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες σεξουαλικού εγκλήματος.

Η περίπτωση της 13χρονης δεν είναι μοναδική. Τις τελευταίες εβδομάδες παιδιά έφυγαν από το σπίτι τους, προκειμένου να συναντήσουν ενήλικους με τους οποίους είχαν γνωριστεί μέσω παιχνιδιών στο Xbox. Πρόκειται για ένα κορίτσι 16 ετών και ένα αγοράκι 12 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης