Αποσύρθηκε βιντεοπαιχνίδι με θέμα... τη σφαγή μαθητών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, 23:14
Αποσύρθηκε βιντεοπαιχνίδι με θέμα... τη σφαγή μαθητών
Ένα πακιστανικό βιντεοπαιγνίδι, το σενάριο του οποίου βασιζόταν στη σφαγή δεκάδων μαθητών σε ένα σχολείο της Πεσάβαρ από τους Ταλιμπάν πριν από έναν χρόνο, προκάλεσε κατακραυγή και αποσύρθηκε σήμερα από το Διαδίκτυο.

Το ηλεκτρονικό παιγνίδι, υπό τον τίτλο «Η ανταπόδοση του στρατού του Πακιστάν», είχε καταστεί διαθέσιμο μέσω Διαδικτύου πρόσφατα και η δημιουργία του είχε υποστηριχθεί από έναν κρατικό οργανισμό. Ο παίκτης ενσαρκώνει έναν στρατιώτη που σκοτώνει τρομοκράτες στους διαδρόμους έξω από τις αίθουσες του σχολείου, σε ένα σκηνικό αρκετά αφαιρετικό.

Αναφέρεται σαφώς στη χειρότερη τρομοκρατική ενέργεια που έχει βιώσει ποτέ το Πακιστάν, την 16η Δεκεμβρίου 2014, όταν μια ομάδα εννέα Ταλιμπάν είχε εισβάλει στο δημόσιο σχολείο του στρατού (APS) στην Πεσάβαρ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, δολοφονώντας εν ψυχρώ 151 ανθρώπους, στη μεγάλη τους πλειοψηφία μαθητές.

Πολλοί Πακιστανοί εξοργίστηκαν μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου σχετικά με το εν λόγω ηλεκτρονικό παιγνίδι στην εφημερίδα Dawn σήμερα και το επέκριναν έντονα με αναρτήσεις τους σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016, 23:17