Αποστάσεις φρόντισε να κρατήσει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, από τον κυβερνητικό εταίρο της, οι δηλώσεις του οποίου για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας έχουν ήδη προκαλέσει τριγμούς στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε παρατηρεί μείωση της υποστήριξης για το κόμμα του- τους Ελεύθερους Δημοκράτες- καθώς έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις οι δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα, χαρακτηρίζοντας ως σοσιαλιστική προσέγγιση την πολιτική του γερμανικού κράτους σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βεστρεβέλε συνέκρινε τα μακροχρόνια επιδόματα στους ανέργους με την κατάσταση “στην εποχή της παρακμής της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας” και επέμεινε ότι το σύστημα χρειάζεται ριζική αναθεώρηση.

“Λέω απολύτως καθαρά: αυτά δεν είναι δικά μου λόγια, αυτό δεν είναι το δικό μου στυλ”, είπε η Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. “Δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για ομάδες, αλλά για τους πάντες”, πρόσθεσε η Καγκελάριος της Γερμανίας.

Η τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, που διενεργήθηκε για το περιοδικό Stern και το τηλεοπτικό δίκτυο RTL δείχνει ότι το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών συγκεντρώνει σήμερα ποσοστό πρόθεσης ψήφου 7%, ενώ στις ομοσπονδιακές εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου είχε πάρει 14,6%, που ήταν και το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης