«Απώτερος στόχος της τρόικας είναι το φυσικό αέριο»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, 09:13
«Απώτερος στόχος της τρόικας είναι το φυσικό αέριο»
Την εκτίμηση ότι απώτερος στόχος της τρόικας είναι ο θαλάσσιος πλούτος στην κυπριακή ΑΟΖ και η άσκηση πίεσης σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό διατύπωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος δήλωσε ότι «εθελοτυφλούν, γιατί δεν θα το επιτύχουν».

Ο κ. Χρυσόστομος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στην οικονομία.

Είπε ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και πρόσθεσε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι η συμπεριφορά της τρόικας θα ήταν «τόσο απαράδεκτη, σκληρή και εξουθενωτική».

Επανέλαβε ότι «αν η Ευρώπη εμμένει στον στραγγαλισμό της οικονομίας μας και δεν θα μπορούμε να ζούμε ικανοποιητικά, καλύτερα να φύγουμε από το ευρώ».

Τουλάχιστον, είπε, θα σώσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για την Κύπρο. Όμως, πρόσθεσε, «πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι, όταν φύγει ένας πόντος από το πουλόβερ, τότε θα ξηλωθεί ολόκληρο και ότι, αν βγει η Κύπρος από το ευρώ, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες». Σε ό,τι αφορά στην Ελληνική Τράπεζα είπε ότι, δυστυχώς, επί καθημερινής βάσεως γίνονταν δηλώσεις από τους προηγούμενους κυβερνώντες εναντίον του τραπεζικού τομέα, με αποτέλεσμα ο κλάδος να πληγεί ανεπανόρθωτα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, «αφού η Ελληνική Τράπεζα λειτουργούσε θαυμάσια και αφού δεν ζήτησε βοήθεια, είναι ακατανόητο γιατί ζήτησαν να την ελέγξουν».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013, 09:42