Την οργή της Γαλλίας προκάλεσαν οι μαζικοί θάνατοι αμάχων στην πόλη Χούλα της Συρίας, πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι ζητούν την άμεση απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad.

«Προχωράω άμεσα στην προετοιμασία συνάντησης της ομάδας των Φίλων της Συρίας στο Παρίσι. Το καθεστώς της Δαμασκού διέπραξε νέες σφαγές. Στη Χούλα δεκάδες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του στρατού. Καταδικάζω τις ωμότητες που διαπράττει καθημερινά το καθεστώς εναντίον του ίδιου του λαού του. Με αυτά τα νέα εγκλήματα, η Συρία βυθίζεται ακόμη περισσότερο στον τρόμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Laurent Fabius, ύστερα από τις επιθέσεις της Παρασκευής, που συνιστούν μια ακόμη παραβίαση της εκεχειρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντιμέτωπη με τη φρίκη, η διεθνής κοινότητα πρέπει να κινητοποιηθεί ακόμη περισσότερο για να σταματήσει το μαρτύριο του συριακού λαού. Οι παρατηρητές του Ο.Η.Ε. θα πρέπει να ολοκληρώσουν την ανάπτυξή τους στη Συρία, όπως προβλέπεται από το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών και του απεσταλμένου του Αραβικού Συνδέσμου, Kofi Annan», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ακτιβιστικές οργανώσεις πάνω από 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων 32 παιδιών.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης