Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η παλαιστινιακή και η ισραηλινή κοινή γνώμη από τη στυγνή δολοφονία του γνωστού ακτιβιστή αλλά και εξαίρετου σκηνοθέτη θεατρικών έργων, Χουλιάνο Μερ Καμίς, ο οποίος πυροβολήθηκε από άγνωστο την περασμένη Τρίτη σε στρατόπεδο προσφύγων στην πόλη Τζενίν.

Στην πόλη Χάιφα, δεκάδες ήταν εκείνοι που διαδήλωσαν έξω από το θέατρο «Αl Midan», όπου βρισκόταν το φέρετρο με τη σωρό του Μερ Καμίς. Δίπλα, μάλιστα, στο φέρετρό του είχε αναρτηθεί πανό με το πρόσωπό του και τη φράση «Μάρτυρας της Ελευθερίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συλλυπητήρια έχουν σταλεί τόσο από την ισραηλινή όσο και από την παλαιστινιακή πλευρά, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη προσωπικότητα του Μερ Καμίς, ο οποίος ήταν γιος Εβραίου και Παλαιστίνιας.

Ο Μερ Καμίς πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην πόλη Τζενίν, ενώ ταξίδευε με το αυτοκίνητό του. Η Παλαιστινιακή Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να συνδέεται με το έγκλημα. Πρόκειται για κάτοικο του στρατοπέδου προσφύγων της Τζενίν, πρώην μέλος των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Ακσά, ένοπλη ομάδα της Φατάχ.

Στο παρελθόν, ο σκηνοθέτης είχε δεχθεί απειλές από ομάδες Παλαιστίνιων που δεν έβλεπαν και με τόσο καλό μάτι το γεγονός ότι ένας Ισραηλινός οργάνωνε θετρικά έργα για τους πρόσφυγες της πόλης Τζενίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης