Αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο η σύμβουλος Βικτόρια Κόουτς - Θα αναλάβει νέα καθήκοντα στο υπουργείο Ενέργειας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 21:39
Αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο η σύμβουλος Βικτόρια Κόουτς - Θα αναλάβει νέα καθήκοντα στο υπουργείο Ενέργειας

Η Βικτόρια Κόουτς, μια από τις μακροβιότερες συμβούλους εθνικής ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, θα αποχωρήσει σύντομα από τον Λευκό Οίκο για να αναλάβει θέση συμβούλου στο υπουργείο Ενέργειας.

Η Κόουτς υπηρετεί στον Λευκό Οίκο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, πριν από τρία χρόνια, και θεωρείται ότι διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο στην πολιτική της Ουάσινγκτον για το Ιράν και τη Μέση Ανατολή. Υποχρεώθηκε ωστόσο να διαψεύσει τις φήμες ότι εκείνη ήταν η συγγραφέας ενός άρθρου γνώμης που δημοσιεύτηκε ανώνυμα στην εφημερίδα New York Times τον Σεπτέμβριο του 2018 και ασκούσε κριτική στην πολιτική ατζέντα του Τραμπ.

«Η ηγεσία του Λευκού Οίκου απορρίπτει τις φήμες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και δεν δίνει βαρύτητα στον υπαινιγμό ότι η Βικτόρια Κόουτς είναι η συγγραφέας του βιβλίου A Warning (σ.σ. κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019) ή του άρθρου γνώμης στη New York Times», ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Το υπουργείο Ενέργειας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η μετακίνησή της «αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη» που της έχει η κυβέρνηση και ότι από τη νέα της θέση «θα συνεχίσει να εργάζεται για την εφαρμογή της ατζέντας του προέδρου».

Η Κόουτς θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά της την Δευτέρα.

Η αποχώρησή της από τον Λευκό Οίκο συμπίπτει με την προσπάθεια αναδιοργάνωσης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που κληρονόμησε ο Ρόμπερτ Ο’Μπράιεν από τον Τζον Μπόλτον, ο οποίος αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχοντας συγκρουστεί με τον Τραμπ. Ο Ο’Μπράιεν θέλει να μειώσει τον αριθμό τον προσώπων που μετέχουν στο Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωσή του σημείωσε ότι η Κόουτς διαδραμάτισε πολύτιμο ρόλο στην εφαρμογή της πολιτικής του Τραμπ για τη Μέση Ανατολή. «Μολονότι λυπάμαι που χάνω ένα σημαντικό μέλος της ομάδας μας, η Βικτόρια θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον υπουργό Ενέργειας Νταν Μπρουγιέτ, στην εφαρμογή των προτεραιοτήτων του προέδρου για την πολιτική ενεργειακής ασφάλειας», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, 21:39