Ο επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο συνταγματάρχης Ριάντ Άσαντ, ανακοίνωσε σήμερα μια «τακτική» αποχώρηση των μαχητών του από τη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, έπειτα από δύο ημέρες μαχών, για να απωθηθεί μια επίθεση από το πεζικό των δυνάμεων του καθεστώτος.

«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός πραγματοποίησε μια τακτική αποχώρηση από την Μπάμπα Αμρ από ανησυχία για τη ζωή των αμάχων που έχουν απομείνει» σ’ αυτή την πολιορκημένη συνοικία που βομβαρδίζεται εδώ και 27 ημέρες από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ, δήλωσε ο συνταγματάρχης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, από ακτιβιστές που βρίσκονται σε επαφή με τους αντάρτες έγινε γνωστό πως λίγοι μαχητές έχουν μείνει πίσω για να προσπαθήσουν να καλύψουν την «τακτική αποχώρηση» των συντρόφων τους.

Ωστόσο, πηγή στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας στη Δαμασκό υποστήριξε πως ο συριακός στρατός έχει σήμερα τον έλεγχο ολόκληρης της συνοικίας Μπάμπα Αμρ και πως «έπεσαν οι τελευταίοι θύλακες αντίστασης».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια που έχει την έδρα του στο Ντουμπάι μετέδωσε πως «η έλλειψη πυρομαχικών και όπλων έκανε τη διοίκηση (των ανταρτών) να λάβει αυτή την απόφαση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης