Αποζημιώθηκε για τον θάνατο του αδελφού της με 4 δολάρια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, 09:53
Αποζημιώθηκε για τον θάνατο του αδελφού της με 4 δολάρια
Ο λόγος για μια γυναίκα από τη Νότια Κορέα, στην οποία χορηγήθηκε κρατική αποζημίωση, ύψους τεσσάρων δολαρίων, για τον θάνατο του αδελφού της, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας (1950-1953). Οι Αρχές τη χώρας δηλώνουν ότι αναγκάστηκαν να πάρουν την απόφαση αυτή για γραφειοκρατικούς λόγους και βασιζόμενοι σε έναν… απαρχαιωμένο νόμο.

Η γυναίκα δεν γνώριζε την ύπαρξη του μεγάλου της αδελφού -μέχρι που το πληροφορήθηκε προσφάτως από έναν γείτονα- καθώς, όταν εκείνος σκοτώθηκε, εκείνη ήταν δύο χρόνων, ενώ η μητέρα της έπασχε από αμνησία.

Η οικογένειά της δεν είχε αποζημιωθεί για το γεγονός μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, οπότε και η αδελφή του εκλιπόντος έλαβε το ποσό των 5.000 γουόν ($4,33), με βάση έναν νόμο που ίσχυε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πολιτών της χώρας χαρακτήρισε την απόφαση «ακατανόητη» και κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα.

Στον πόλεμο της Κορέας περισσότεροι από 140.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν, ενώ 130.000 συνέχισαν να αγνοούνται διά παντός, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011, 10:05