Η επιχείρηση που έχει ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2010 από τις αμερικανικές και τις αφγανικές δυνάμεις στην επαρχία της Κανταχάρ στο Αφγανιστάν έχει ήδη προκαλέσει ζημιές ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στους κατοίκους, ανακοίνωσε σήμερα η αφγανική προεδρία.

Η ανακοίνωση αυτή πραγματοποιήθηκε την ώρα που ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Αφγανιστάν, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις στο νότο έχουν “σε μεγάλο βαθμό σταματήσει” την πρόοδο των ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος τον Νοέμβριο άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο αμερικανικός στρατός διεξάγει τις επιχειρήσεις του, απέστελε προσφάτως μία αντιπροσωπεία για να αξιολόγησει τις ζημιές στην επαρχία Κανταχάρ.

“Η επιχείρηση Omaid έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις περιουσίες των κατοίκων στις επαρχίες Αργκχαντάμπ, Ζάρι και Παντζάουι” ανέφερε ανακοίνωση της αφγανικής προεδρίας.

“Η επιχείρηση ξεκίνησε την περίοδο της συγκομιδής, οι ζημιές αντιστοιχούν σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια” προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπροσωπεία ανέφερε ότι “πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί για άγνωστους λόγους, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να φύγουν καθώς και οπωροφόρα δέντρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης