Η αεροπορική εταιρεία Air France εκλήθη από δικαστήριο της Βραζιλίας να πληρώσει αποζημίωση ύψους 1,15 εκατομμυρίου δολαρίων σε ένα από τα 228 θύματα της πτήσης αεροσκάφους από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι, που συνετρίβη στον Ατλαντικό τον Ιούνιο του 2009.

Συγκεκριμένα, το 48ο Αστικό Δικαστήριο καταδίκασε την αεροπορική εταιρεία να καταβάλει αποζημίωση για ηθική βλάβη 1,15 εκατομμύριο δολάρια στην οικογένεια της Μαρσέλ Βαλπάσος Φονσέκα, εισαγγελέα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, η οποία έχασε τη ζωή της στο αεροπορικό δυστύχημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στα θύματα της καταστροφής, της χειρότερης στην ιστορία της Air France, ήταν 72 Γάλλοι, 59 Βραζιλιάνοι και 26 Γερμανοί.

Πολλές οικογένειες θυμάτων έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας. Οι πιο πρόσφατες αγωγές ήταν αυτές των οικογενειών οκτώ θυμάτων σε δικαστήρια δύο αμερικανικών πολιτειών.

Χθες, το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων (ΒΕΑ), που αναλαμβάνει τις τεχνικές έρευνες για τα αεροπορικά δυστυχήματα, ανακοίνωσε πως οι υποθαλάσσιες έρευνες για την ανεύρεση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αναβλήθηκαν, γιατί ένα αμερικανικό σκάφος δεν μπόρεσε να προσεγγίσει την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Airbus A330 εξαφανίστηκε περίπου 1.100 χιλιόμετρα ανοικτά του Ρεσίφε στην βορειοανατολική Βραζιλία, τα ξημερώματα της 1ης Ιουνίου. Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια του δυστυχήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης