Απερρίφθη η προσφυγή του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, κατά της κυκλοφορίας του βιβλίου πρώην ερωμένης του με τον τίτλο «Η Ωραία και το Τέρας».

Το δικαστήριο, ωστόσο, επιδίκασε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, που θα πρέπει να καταβάλουν ο εκδότης και η συγγραφέας-πρώην ερωμένη του Ντομινίκ, Μαρσέλα Γιακούμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βαρέθηκα πια να με εκμεταλλεύονται οι άλλοι. Ένα μόνο πράγμα θέλω, να με αφήσουν ήσυχο» δήλωσε μετά την ακροαματική διαδικασία ο 63χρονος πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση από το Ταμείο μετά τη σύλληψή του για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα του ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης, όπου διέμενε τον Μάιο του 2011.

Ο Ντομινίκ Στρος Καν προέβη, τελικώς, σε εξωδικαστικό διακανονισμό με την καμαριέρα του «Sofitel», Ναφισάτου Ντιαλό δίνοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να αποκαλυφθεί το ακριβές ποσό.

Στο βιβλίο «Η Ωραία και το Τέρας» η Γιακούμπ δεν κατονομάζει τον Στρος Καν, αλλά τον «φωτογραφίζει» και τον χαρακτηρίζει «Μισό άνθρωπο και μισό γουρούνι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχετε μακριά λίστα σεξουαλικών κατακτήσεων από φθηνές και άσχημες γυναίκες» γράφει στο βιβλίο η Γιακούμπ.

«Πρόκειται για την αυθεντική και υπέροχη στάση του αληθινού γουρουνιού, ένα είδος γενναιοδωρίας που δείχνετε σε όλες τις γυναίκες που δέχεστε» αναφέρει επιχειρώντας να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό πορτρέτο του Στρος Καν.

«Πρόκειται για βιασμό της προσωπικής μου ζωής» δήλωσε ο ίδιος στο δικαστήριο, που εξέτασε χθες την προσφυγή του κατά της Γιακούμπ.

Οι δικηγόροι του ζήτησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και την τοποθέτηση διευκρινιστικού ενθέτου στα πρώτα 40.000 αντίτυπα που έχουν τυπωθεί και κυκλοφορούν από σήμερα.

Το πρώτο αίτημα απορρίφθηκε, το δεύτερο όμως έγινε δεκτό και το βιβλίο θα κυκλοφορεί με ένθετο, ενώ επιδικάστηκε αποζημίωση για ηθική βλάβη στο μισό του αιτούμενου ποσού.

Ο Στρος Καν ζητούσε 100.000 ευρώ και θα λάβει 50.000 ευρώ για αποζημίωση.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης