Αποζημιώσεις μετά από τις πολύωρες καθυστερήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009, 12:39
Αποζημιώσεις μετά από τις πολύωρες καθυστερήσεις
Περίπου 1.000 επιβάτες του Eurostar (της πασίγνωστης υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ Γαλλίας και Μ. Βρετανίας) αναμένεται να αποζημιωθούν, ύστερα από την πολύωρη ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, το τρένο των 19:32 από τον σταθμό St Pancras του Λονδίνου προς το Παρίσι, και εκείνο των 19:34 προς τις Βρυξέλες, σταμάτησαν έξω από την πόλη της Λιλ στη Βορειοανατολική Γαλλία περίπου στις 21:00 τοπική ώρα.

Μέσα σε όλη την ταλαιπωρία, το μπαρ του τρένου έκλεισε μόλις αυτό σταμάτησε, κάτι που εκνεύρισε ακόμα περισσότερο τους επιβάτες.

Περίπου 460 επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν προς τις Βρυξέλες, μεταφέρθηκαν με τις τοπικές συγκοινωνίες και έκτακτα δρομολόγια λεωφορείων.

Άλλοι 500 επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν προς το Παρίσι, παρέμειναν στο τρένο, το οποίο ρυμουλκήθηκε στον σταθμό της Λιλ από άλλο τρένο.

Εκπρόσωπος της Eurostar είπε ότι όλοι οι επιβάτες θα αποζημιωθούν σε πλήρη αξία του εισιτηρίου τους, ενώ θα τους προσφερθεί και δωρεάν εισιτήριο επιστροφής.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009, 12:39