Ο Βρετανός ηθοποιός Τζουντ Λο και ο πρώην αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Τζον Πρέσκοτ βρίσκονται μεταξύ των 19 θυμάτων υποκλοπών του τάμπλοϊντ News of the World, που πήραν πρόσφατα αποζημίωση από τον όμιλο Μέρντοκ, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.

Η βρετανική θυγατρική του ομίλου Μέρντοκ News Corp. στην οποία ανήκε η εφημερίδα που έκλεισε τον Ιούλιο του 2011, έχει ήδη αποζημιώσει συνολικά 36 άτομα από αυτά που είχαν καταθέσει αγωγή, δήλωσαν οι δικηγόροι τους στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων των υποκλοπών της News of the World τη δεκαετία του 2000 ανέρχεται σε περίπου 800, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η πρώην σύζυγος του Τζουντ Λο, Σέιντι Φροστ, ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι Ασλεϊ Κόουλ και η Αυστραλέζα τραγουδίστρια Ντάνιι Μινόγκ βρίσκονται μεταξύ των προσωπικοτήτων που έχουν αποζημιωθεί.

Ο Τζουντ Λο έλαβε αποζημίωση 130.000 στερλινών (156.000 ευρώ), η Σέιντι Φροστ αποζημίωση 50.000 στερλινών και ο βουλευτής των Εργατικών Κρις Μπράιαντ 30.000 στερλινών. Δεν δημοσιοποιήθηκε το ποσό που δόθηκε ως αποζημίωση στον Ασλεϊ Κοουλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο όμιλος δημσιούργησε ταμείο αποζημιώσεων προκειμένου να αποφευχθούν οι δίκες, οι οποίες είναι δαπανηρές και επιζήμιες όσον αφορά μακροπρόθεσμα την εικόνα της αυτοκρατορίας του Μέρντοκ.

Παράλληλα με αυτήν τη δικαστική διαδικασία, συνεχίζεται έρευνα για τις παράνομες υποκλοπές και μια επιτροπή έρευνας στην οποία προεδρεύει ο δικαστής Μπράιαν Λέβεσον συνεχίζει τις ακροαματικές διαδικασίες για τις πρακτικές του ομίλου προκειμένου να διατυπώσει προτάσεις.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης