Η παραίτηση του προέδρου του Καζακστάν Νουσουρλτάν Ναζαρμπάγεφ, έπειτα από παραμονή 30 ετών στην ηγεσία της χώρας, υπήρξε απροσδόκητη για τη Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Καζακστάν, ωστόσο ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχαν οι δύο ηγέτες.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) η οποία είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Ρώσου πρόεδρου, δήλωσε ότι η παραίτηση του Νουσουρλτάν Ναζαρμπάγεφ ήταν απρόσμενη και πολύ σοβαρό γεγονός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας στην ερώτηση αν υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών πριν ο Ναζαρμπάγεφ ανακοινώσει την παραίτηση του, δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο του Καζακστάν, υπογραμμίζοντας ότι το Κρεμλίνο δεν σχολιάζει τις πληροφορίες αυτές.

«Σήμερα το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Πούτιν με τον πρόεδρο Ναζαρμπάγεφ, αλλά δεν έχουμε πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου αυτή τη στιγμή δεν προβαίνει σε κανένα σχόλιο επ’ αυτού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης