Αιτία ανησυχίας εξακολουθεί να αποτελεί η πανδημία που έχει προκαλέσει η νέα γρίπη, καθώς μέχρι σήμερα ο αριθμός των ατόμων που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχεται στα 5.000 σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Τουλάχιστον 4.735 θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης, που είναι γνωστή και ως γρίπη των χοίρων, έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, με ανακοίνωση του οργανισμού στη Γενεύη, ενώ απεδείχθη πως η δράση της γρίπης στο βόρειο ημισφαίριο είναι εντονότερη του συνηθισμένου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Γκρέγκορι Χαρτλ, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να εξάγει κανείς συμπεράσματα σχετικά με τον απολογισμό των θυμάτων, αφού οι εμπειρογνώμονες πρέπει να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της ασθένειας σε βάθος μίας πλήρους χρονιάς. Ο ΠΟΥ κήρυξε την πανδημία τον Ιούνιο, ενώ το στέλεχος της γρίπης εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο.

Τα περισσότερα από τα άτομα που προσβλήθηκαν από τον ιό Η1Ν1 παρουσίασαν ήπια συμπτώματα. Σε αντίθεση με την εποχική γρίπη που μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα ηλικιωμένα άτομα, η νέα γρίπη μπορεί να γίνει επικίνδυνη για ορισμένα άτομα που έχουν προβλήματα υγείας, αλλά και για υγιείς νεαρούς ενήλικες.
Απρόβλεπτος ο χαρακτήρας της νέας γρίπης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης