Γκράφιτι στα αραβικά βρέθηκαν σε «μικρό αριθμό» αεροπλάνων της Easyjet με προορισμό γαλλικά αεροδρόμια, προκαλώντας ανησυχία. Η εταιρεία υπογράμμισε πως οι έρευνες κατέληξαν πως τα γκράφιτι δεν συνιστούσαν απειλή και τόνισε ότι εφαρμόζει αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις αναφορές στα γαλλικά ΜΜΕ (μεταξύ άλλων, στη Figaro και την Parisien) επρόκειτο για συνθήματα που είχαν γραφτεί στο εξωτερικό τμήμα δύο αεροσκαφών της εταιρείας που έφτασαν στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αναφορές θέλουν το πρώτο περιστατικό να αφορά αεροσκάφος που προσγειώθηκε στη Λυόν στις 22 Νοεμβρίου. Είχε απογειωθεί από το Μαρακές και, σύμφωνα με τις αναφορές, θεωρείται πως τα γκράφιτι δεν γράφτηκαν στη Λυόν.

Το δεύτερο, σύμφωνα με τις αναφορές, ήταν αεροσκάφος που προσγειώθηκε δύο ημέρες αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου, στο Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού. Το αεροσκάφος εκείνο είχε απογειωθεί από τη Βουδαπέστη.

Η Easyjet ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Εξετάσαμε το ζήτημα, κάθε φορά σε συνεργασία με τις Αρχές, και είμαστε απολύτως ικανοποιημένο με το ότι δεν επρόκειτο για τίποτε παραπάνω από γκράφιτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ομάδες ασφαλείας μας έχουν εμπειρία στην αξιολόγηση οποιωνδήποτε απειλών» συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «δεν θεωρούν ούτε οι Αρχές ούτε εμείς πως υπήρξε ζήτημα ασφαλείας ή κίνδυνος». «Τα πληρώματά μας δεν θα ξεκινούσαν την επιβίβαση εάν δεν ήταν απολύτως σίγουρο πως κάτι τέτοιο θα ήταν ασφαλές», τονίζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την Parisien, ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και με αεροσκάφος της ισπανικής Vueling που είχε προσγειωθεί στη Λυόν στις 19 Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης