Στην Αργεντινή ξεπεράστηκε την Τετάρτη το όριο των 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της νόσου που προκαλεί πλησιάζουν πλέον το ορόσημο των 50.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.739 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ενώ 109 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας έφτασε έτσι τους 49.674 νεκρούς επί συνόλου 2.001.034 κρουσμάτων. Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 153.240.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επαρχία του Μπουένος Άιρες (835.204 μολύνσεις) έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα.

Η Αργεντινή είχε παραλάβει μέχρι χθες 820.000 δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, το οποίο χορηγείται σε δύο δόσεις. Πάντως η ποσότητα αυτή είναι πολύ μικρότερη από τα 5 εκατομμύρια δόσεις που η κυβέρνηση της λατινοαμερικανικής χώρας εξέφραζε την ελπίδα πως θα παραδίδονταν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ζήτησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να εγγυηθεί τον εφοδιασμό της χώρας με εμβόλια, η οποία, όπως και πολλές άλλες, είναι αντιμέτωπη με έλλειψη των ποσοτήτων που θα επαρκούσαν για να ανοσοποιηθεί ο πληθυσμός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης