Την πόλη Κόρδοβα αποφάσισε να επισκεφθεί ο Μαουρίσιο Μάκρι για να μιλήσει στους οπαδούς του εν όψει της προεκλογικής του εκστρατείας λίγο πριν από τις εκλογές της 27ης Οκτωβρίου.  

«Αυτός ο Οκτώβριος είναι μοναδικός, είναι ιστορικός» επεσήμανε ο Μάκρι δηλώνοντας στους οπαδούς του πως «αυτό δεν σταματάει σήμερα, μας μένει κι ο Νοέμβριος». Με αυτήν την αποστροφή υπαινίχθηκε πως ευελπιστεί ότι το τελικό αποτέλεσμα από τις κάλπες της Κυριακής θα του δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την επανεκλογή του σε έναν δεύτερο γύρο. Ωστόσο, με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο Μάκρι δεν θα χρειασθεί μόνο ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά μάλλον ένα θαύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και τούτο διότι οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν πως οι 16 μονάδες διαφοράς που τον χώριζαν από τον νικητή των προκριματικών του Αυγούστου, τον περονιστή Αλβέρτο Φερνάντες, έχουν πλέον αυξηθεί στις 20.

Έχοντας καταπιεί το πικρό ποτήρι της ήττας στις προκριματικές, ο Μάκρι προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα, αλλάζοντας την προεκλογική του τακτική. Κατέβηκε στον δρόμο και άρχισε να συνομιλεί από κοντά με τους απλούς ανθρώπους. Και μάλιστα συνομιλούσε από τόσο κοντά, που κάποιοι τον κατηγόρησαν ότι «περονίζει». Μετά την αναμέτρηση του Αυγούστου, ο Μάκρι αποδύθηκε σε μία μακρά προεκλογική εκστρατεία και μέσα σε 30 ημέρες επισκέφθηκε 30 διαφορετικές πόλεις, με κεντρικό σύνθημα «Ναι, μπορούμε» (να κερδίσουμε για δεύτερη φορά).

Μολαταύτα, το αποτέλεσμα των προκριματικών έχει αλλάξει το χρώμα του χάρτη της Αργεντινής σε «γαλάζιο» (το χρώμα του περονισμού), εξόν από την περιοχή της πρωτεύουσας Μπουένος Άιρες  -όπου το κόμμα του προέδρου κυβερνά τα τελευταία 12 χρόνια- και την Κόρδοβα, όπου δεν είχε κυβερνήσει ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης