Η διεθνής κοινότητα παρείχε μόλις το 63,6% της βοήθειας που είχε υποσχεθεί στην Αϊτή μετά τον καταστροφικό σεισμό ο οποίος τη σάρωσε πριν από σχεδόν ένα χρόνο, σύμφωνα με το γραφείο του ειδικού απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα της Καραϊβικής.

Στην προβεβλημένη σύνοδο δωρητριών χωρών τον Μάρτιο υπήρξαν δεσμεύσεις για την παροχή βοήθειας συνολικού ύψους 5 δις δολαρίων για την ανοικοδόμηση της χώρας τα επόμενα χρόνια, εκ των οποίων 2,1 δις δολάρια συμφωνήθηκε να καταβληθούν το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι μόλις 1,28 δις δολάρια διανεμήθηκαν στην διάρκεια του έτους. Η Παγκόσμια Τράπεζα επιβεβαίωσε το ποσό, με τις δικές της εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για την διανομή 1,2 δις δολαρίων από τους δωρητές στην πορεία του έτους.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σημειώνεται ενώ η Αϊτή ετοιμάζεται, την προσεχή Τετάρτη, για την επέτειο του ενός χρόνου από τον τρομακτικό σεισμό ο οποίος κατά τον επίσημο απολογισμό στοίχισε πάνω από 230.000 ζωές- κατ’ άλλες εκτιμήσεις πάνω από 300.000- και άφησε σχεδόν 2 εκατομμύρια άστεγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης