Το Περού ανακοίνωσε χθες (τοπική ώρα) ότι καταγράφηκαν σχεδόν 12.000 νέες μολύνσεις κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, που είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός περιστατικών στους 12 μήνες της επιδημίας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 11.919 επιβεβαιωμένα περιστατικά καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, το οποίο ανεβάζει τον αριθμό των κρουσμάτων σε 1.512.384 από τότε που εμφανίστηκε η Covid-19 στο Περού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του ίδιου 24ωρου, καταγράφηκαν 201 νέοι θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19, με τον συνολικό τους αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 51.032, σύμφωνα με το υπουργείο.

Σε ό,τι αφορά τις μολύνσεις, είναι η δεύτερη φορά που ο ημερήσιος αριθμός τους στο Περού ξεπερνά τις 11.000. Την περασμένη Τετάρτη, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι καταγράφηκαν 11.260 κρούσματα στη διάρκεια ενός 24ώρου.

Το Περού βρίσκεται αντιμέτωπο με το δεύτερο κύμα της επιδημίας. Οι μολύνσεις έχουν εκτοξευθεί από τις αρχές Ιανουαρίου, ύστερα από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση αυτών των τελευταίων στοιχείων συμπίπτει με τη δημοσιοποίηση επίσημης έκθεσης σύμφωνα με την οποία το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη Βραζιλία είναι η αιτία του 40% των μολύνσεων που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στη Λίμα, όπου εντοπίζονται περίπου τα μισά από τα κρούσματα στο Περού.

Το δεύτερο κύμα που είναι τώρα σε εξέλιξη έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία στο όριο της κατάρρευσης. Ο εμβολιασμός, που ξεκίνησε στις 9 Φεβρουαρίου, προχωρά με αργούς ρυθμούς λόγω έλλειψης δόσεων εμβολίων, που η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να αποκτήσει.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εμβολιαστεί έως το τέλος του 2021 περίπου 24,5 εκατ. άνθρωποι επί συνολικού πληθυσμού 32 εκατ. κατοίκων.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε lockdown για τη Μεγάλη Εβδομάδα του καθολικού Πάσχα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού. Τα καταστήματα θα είναι κλειστά ενώ θα ανασταλούν οι εμπορικές πτήσεις και οι χερσαίες συγκοινωνίες.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης