Αριστεροί ακτιβιστές ανέλαβαν την ευθύνη για τη μικρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο στο Νταβός, κοντά στο κτήριο όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο Ντέβιν Ουίνινγκ, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος αγορών του «Thomson Reuters», συμμετείχε σε συνάντηση με ανώτερα στελέχη στο ξενοδοχείο αυτό, όταν έγινε η έκρηξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Όλοι πίστεψαν πως επρόκειτο για βόμβα» δήλωσε. «Χρειάστηκε μισή ώρα, για να συνεχιστεί η συνάντηση. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν αργότερα ότι είχε εκραγεί ένας λέβητας» πρόσθεσε. Το κύριο πρόγραμμα του Φόρουμ, όμως, δεν επηρεάστηκε.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σημειώθηκε μια έκρηξη σε αποθηκευτικό χώρο στο υπόγειο του ξενοδοχείου» είπε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. «Υπήρξαν μικρές ζημιές, όμως ουδείς τραυματίσθηκε» πρόσθεσε ο ίδιος. Ελβετοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι ερευνούν την έκρηξη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, όμως αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες προς το παρόν.

Φωτογράφος του Reuters είπε ότι λίγοι αστυνομικοί περιπολούν έξω από το κτήριο και ότι μπορεί να δει ένα σπασμένο παράθυρο, αλλά όχι άλλες ζημιές. Στο μεταξύ, μια οργάνωση, που αυτοαποκαλείται Επαναστατική Προοπτική, αναφέρει σε ανακοίνωσή της σ’ έναν ιστότοπο ακτιβιστών ότι έβαλε στόχο το πολυτελές «Posthotel» με μια εμπρηστική βόμβα και προσθέτει ότι στο εν λόγω ξενοδοχείο έμεναν Ελβετοί υπουργοί και εκπρόσωποι της κορυφαίας τράπεζας UBS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο αγώνας μας εναντίον της δικτατορίας του κεφαλαίου επικεντρώνεται στην κοινωνική εναλλακτική επιλογή στον καπιταλισμό: τον κομμουνισμό» αναφέρει η οργάνωση στην προκήρυξή της.

Το πολυτελές «Posthotel» βρίσκεται στην καρδιά του χωριού του Νταβός, σχεδόν 2 χλμ. από το συνεδριακό κέντρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπου συναντώνται εκατοντάδες επικεφαλής εταιρειών, κεντρικοί τραπεζίτες και πολιτικοί.

Χθες, μάλιστα, η Ελβετική Αστυνομία εκκένωσε ένα κτήριο και απομάκρυνε ένα ύποπτο αντικείμενο στην πόλη Σεντ Γκάλεν, 80 χλμ. βόρεια του Νταβός, έπειτα από μια απειλή από την ίδια οργάνωση, η οποία έλεγε πως ήθελε να πλήξει τα εγκαίνια του 41ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης