Στη δημοσιότητα δόθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο video από την αιματηρή συμπλοκή της 21ης Μαρτίου έξω από κατάστημα της γνωστής αλυσίδας λιανικού εμπορίου «Wal-Mart» στην Αριζόνα, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ένας ακόμη τραυματίστηκε και επτά τέθηκαν υπό κράτηση.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν μια γυναίκα υπάλληλος της επιχείρησης δέχτηκε επίθεση με φτυάρι μέσα στον χώρο εργασίας της. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία. Περιπολικά με αστυνομικούς έσπευσαν στο σημείο. Οι ύποπτοι -μέλη της ίδιας οικογένειας- βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στον χώρο στάθμευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το έργο της προανάκρισης για τα αίτια της επίθεσης στην υπάλληλο, οι ύποπτοι έβρισαν και γρονθοκόπησαν αστυνομικούς. Ακολούθησε σύρραξη. Κατά τη διάρκεια της έντασης, ο 21χρονος Enoch Gaver πέφτει νεκρός και ο 28χρονος David Gaver δέχεται σφαίρα στο στομάχι, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίζεται στο πόδι.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είχαν δει την οικογένεια να παραμένει για τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν από τον άγριο καβγά στον χώρο στάθμευσης και να παίζει μουσική πολύ κοντά στην είσοδο του καταστήματος. Μάλιστα, σε εμφανές σημείο είχε τοποθετήσει και ένα χαρτόνι με λόγια από τη Βίβλο.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης