Δύο αλεξιπτωτιστές που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη Τρίτη στην Αριζόνα των ΗΠΑ μετά από σύγκρουση που είχαν μεταξύ τους στον αέρα, ήταν βρετανικής και γερμανικής καταγωγής, όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιες Αρχές.

Ο Κέιρον Ο’ Ρουρκ, 40 ετών από το Ηνωμένο Βασίλεια και ο Μπέρντ Σμελ, 51 ετών από τη Γερμανία, ήταν μεταξύ των 200 αλεξιπτωτιστών που έλαβαν μέρος σε ένα μαζικό άλμα στο Έλοϊ της Αριζόνα, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Φοίνιξ, ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάρτυρες δήλωσαν ότι ο Ο Ρουρκ και ο Σμελ συγκρούστηκαν στον αέρα σε ύψος 300 ποδιών, με αποτέλεσμά να καταρρεύσουν τα καλύμματα των αλεξίπτωτών τους και οι δύο άνδρες να πέσουν στο κενό. Και οι δύο άνδρες ήταν βετεράνοι στα άλματα με αλεξίπτωτο. Ο Ο Ρουρκ είχε στο ενεργητικό του 849 άλματα, από αυτά 100 τους τελευταίους 6 μήνες και ο Σμελ 1.707.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο ότι στη σύγκρουση εμπλέκονταν τρία αλεξίπτωτα, όμως οι αστυνομικοί διευκρίνισαν πως ο τρίτος άλτης τραυματίστηκε σε ξεχωριστό περιστατικό. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση της Αεροπορίας και το Αστυνομικό Τμήμα του Έλοϊ διερευνούν τις συνθήκες γύρω από το θάνατο των δύο άτυχων αλεξιπτωτιστών.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης