Σε απάντηση του χθεσινού μηνύματος προσέγγισης του Μπαράκ Ομπάμα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είπε ότι δε βλέπει καμία αλλαγή στις θέσεις των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν.

Αντιθέτως, επισήμανε ότι η στάση της κυβέρνησης της χώρας του μπορεί να αλλάξει αν πρώτα ο πρόεδρος Ομπάμα αλλάξει αυτή της δικής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος «μία νέα αρχή» στις σχέσεις των δύο κρατών, οι οποίες έχουν διαταραχθεί λόγω των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν και της υποστήριξης που παρέχει σε ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες.

«Δεν έχουμε εμπειρία με τη νέα αμερικανική ηγεσία και τον νέο πρόεδρο. Θα τους παρατηρήσουμε και θα τους κρίνουμε», είπε ο Χαμενεϊ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Ποια είναι η αλλαγή στην πολιτική σας; Μήπως μπήκε τέλος στο καθεστώς των κυρώσεων; Μήπως άλλαξε η τακτική σας έναντι των σιωνιστών; Πείτε μας πού και τι αλλάξατε. Αλλαγή στα λόγια δεν είναι αρκετή», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λόγια του ανώτατου Ιρανού ηγέτη αντηχούν αυτά ενός συμβούλου του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος είπε ότι η Ουάσινγκτον πρέπει ανατρέψει τη στήριξή της στο Ισραήλ και να βάλει τέλος στις κυρώσεις κατά του Ιράν.

Διαβάστε επίσης:

”Κλάδο ελαίας” προσφέρει στο Ιράν ο Ομπάμα, 20 Μαρτίου 2009, 18:35

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης