Μεγάλη δημοσιότητα δίνουν τα ηλεκτρονικά αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης στα έκτροπα που σημειώθηκαν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρόμητου.

«Ο τελικός έληξε οκτώ λεπτά πρόωρα, καθώς οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στο γήπεδο, επιτέθηκαν σε παίκτες και παράγοντες του Ατρόμητου, συγκρούστηκαν με την αστυνομία και προξένησαν ζημιές στο στάδιο αλλά και στα μηχανήματα της ΕΡΤ», γράφει η εφημερίδα Perth Now.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Herald Sun σημειώνει πως οι δεκάδες χιλιάδες αγνοί φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν χάρηκαν τον πρώτο τίτλο που κέρδισε η ομάδα κατά τα τελευταία εννέα χρόνια, επειδή μερικές εκατοντάδες “ανεγκέφαλοι” προκάλεσαν επεισόδια -και μάλιστα χωρίς λόγο- εντός του αγωνιστικού χώρου και στις εξέδρες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει το απόλυτο χάος, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την κατάκτηση του τροπαίου.

Η SBS στέκεται στις δηλώσεις του προέδρου του Ατρόμητου Γιώργου Σπανού «ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πήγε εκατό χρόνια πίσω».

Μάλιστα προβάλλονται και εικόνες με οπαδούς της ΑΕΚ να εισβάλουν στο γήπεδο, να συγκρούονται με ΜΑΤ και με παίκτες του Ατρόμητου και να σπάνε καθίσματα, διαφημιστικές πινακίδες και τηλεοπτικές κάμερες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι παίκτες του Ατρόμητου προσπάθησαν να προστατεύσουν τους δικούς τους (συγγενείς και παράγοντες).

Σε όλα τα ρεπορτάζ υποστηρίζεται ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει επιβληθεί η αναρχία και η αναξιοπιστία και μερικές εκατοντάδες χούλιγκαν με την ανοχή των αρμοδίων καταφεύγουν στη βία χωρίς να τιμωρούνται και επιβάλλουν ακόμα και την διακοπή ενός τελικού κυπέλλου, χωρίς τιμωρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης