Αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αφού υπεβλήθη σε τεστ, επειδή προηγουμένως διαγνώστηκε με τον ιό μια σύμβουλός του.

Παρ’ όλα αυτά, ο 70χρονος Ισραηλινός πρωθυπουργός θα παραμείνει σε απομόνωση, δήλωσε εκπρόσωπος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπός του Οφίρ Γκέντελμαν δήλωσε στο Twitter ότι ο Νετανιάχου, η οικογένειά του και το προσωπικό έχουν ελεγχθεί και είναι αρνητικοί στον ιό, αλλά «θα παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι να εκδοθούν περαιτέρω οδηγίες από το υπουργείο Υγείας».

Τα μέτρα του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ για τον κορωνοϊό απαιτούν απομόνωση 14 ημερών για όποιον θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά σε φορέα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι η βοηθός ήταν παρούσα σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα, στην οποία παρευρέθηκαν ο Νετανιάχου, όπως και βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τους οποίους προσπαθεί να συνάψει κυβερνητικό συνασπισμό έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισραήλ έχει αναφέρει 4.347 κρούσματα και 15 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό. Μετά την προειδοποίηση του Υπουργείου Υγείας ότι οι νεκροί θα μπορούσαν τελικά να ανέλθουν σε χιλιάδες, ο Νετανιάχου επρόκειτο να συγκαλέσει σήμερα αξιωματούχους για να συζητήσουν πρόταση να τεθεί σε καραντίνα ένα μέρος της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης